NOS NieuwsAangepast

David Guetta verjaagt Armin van Buuren van plek 1

Het doet even pijn bij de gemiddelde Nederlander, maar de beste dj van de wereld komt dit jaar toch echt uit Frankrijk. David Guetta heeft Armin van Buuren van de troon gestoten op de ranglijst. Dat is vannacht bekendgemaakt op het Amsterdam Dance Event.

Van Buuren staat op de tweede plaats, dj Tiësto op drie. In de top 10 staat nog een Nederlander, Afrojack, op de zevende plaats. De Nederlandse nieuwkomer Hardwell kwam vanuit het niets op plaats 24. Fedde Le Grand (14), Sander van Doorn (16), Headhunterz (17) en Ferry Corsten (18) wisten nog de top-20 te halen.

'Ik ben een club-dj'

NOS op 3-stagiair Alexandar was aanwezig bij het Amsterdam Dance Event en wist David Guetta voor de microfoon te krijgen. "Het is fantastisch", reageerde Guetta. "Ik had de afgelopen twee jaar vooral radiohits, maar ik ben dj. Dit betekent veel voor me. Ik hou van produceren, ben een club-dj. De beste dj zijn is prachtig."

De 23-jarige Brabantse dj Hardwell haalde net geen top-20-plek, maar een plaats 24 in de mondiale top-100 is als nieuwkomer bepaald niet slecht. "Hij is gewoon uit het niets die top-100 binnengekomen", zegt Alexandar. "Dat zegt wel iets over de ontwikkeling van Nederlandse dj's en hoe snel het kan gaan. Hij draait op de grote festivals en heeft binnen de dancewereld al hitjes gescoord."

Trance

De onttroning van Van Buuren is een breuk met de trance-stijl die de ranglijst lange tijd domineerde. Guetta's genre is house-electro en melodic. "Guetta is meer van de popmuziek dan ik. Hij zit eigenlijk in een hele andere tak van sport dan ik", zegt Van Buuren.

De lijst is samengesteld door het Britse DJ Mag en geldt als de officiele dj top-100. 600.000 mensen hebben de afgelopen tijd gestemd op hun favoriete dj. Dit was de veertiende editie van de ranglijst. Vaak bepaalt de lijst wie er het komende jaar zal optreden in belangrijke festivals en bij bekende clubs over de hele wereld.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl