NOS NieuwsAangepast

Bonnen voor gedupeerde Pukkelpop-bezoekers

Pukkelpop blijft ook de komende jaren bestaan en bezoekers van het festival dat deze zomer vanwege noodweer werd afgelast, krijgen voor de volgende edities consumptiebonnen ter compensatie. Dat meldt de organisatie maandag op de website.

De gedupeerde bezoekers krijgen drank- en eetbonnen met een waarde van 75 of 150 euro. De bonnen kunnen gebruikt worden tijdens de festivals van 2012, 2013 en 2014. De organisatie van het festival keert geen schadevergoedingen uit. Daarvoor moeten gedupeerden een beroep doen op hun eigen verzekering of aankloppen bij het Rampenfonds.

Beste manier

Volgens organisator Chokri Mahassine is dat de beste manier om als festival te blijven voorbestaan én tegelijkertijd de getroffen festivalgangers enigszins tegemoet te komen.

De toekomst van het festival was in gevaar na het drama dat zich in augustus afspeelde tijdens een hevige onweersbui, maar gaat volgend jaar wel gewoon door. Al zullen de gevolgen van de ramp komende jaren nog zwaar doorwegen op Pukkelpop, schrijft de organisatie op de website.

Noodweer

Door het noodweer stortte op het festivalterrein van Pukkelpop een tent in. Vijf mensen kwamen om het leven en tientallen mensen raakten gewond.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl