NOS NieuwsAangepast

Na 11 jaar uitgewandeld

De Canadees Jean Beliveau heeft zijn 75.000 kilometer lange wandeltocht rond de wereld beëindigd. Zo'n 11 jaar geleden begon hij zijn tocht en vannacht, Nederlandse tijd, kwam hij aan in zijn thuisplaats Montreal.

Midlifecrisis

Beliveau is geen gewone wandelaar bij wie de wandelsport lichtelijk uit de hand is gelopen. In augustus 2000 zei hij zijn baan als neonlichtreclame verkoper op nadat hij in een midlifecrisis belandde. Hij besloot zijn leven radicaal te veranderen en verliet zijn vrouw en kinderen voor onbepaalde tijd om zijn droom te realiseren.

Vrede

Zijn tocht had de naam 'vrede voor kinderen' en was verbonden aan Unicef, de organisatie van de Verenigde Naties die zich wereldwijd inzet voor het welzijn van kinderen. Hij begon op 18 augustus 2000 in Amerika op 45-jarige leeftijd met slechts 4.000 dollar op zak en een kinderwagen gevuld met zijn meest belangrijke spullen. Per dag liep hij 30 tot 40 kilometer en leefde hij van de giften van de mensen die hij tegenkwam.

53 paar schoenen

In de ruim 4000 dagen van zijn tocht versleet Beliveau zo'n 53 paar schoenen en legde hij meer dan 75.000 kilometer af. Hij bewandelde 64 landen op zes verschillende continenten. Inmiddels is de wandelaar 56 jaar oud en verlangt hij naar eigen zeggen enorm naar een goed kop koffie, zijn vrouw en zijn imiddels volwassen kinderen.

Door: Dorien

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl