NOS NieuwsAangepast

FBI pakt Hollywood-hacker op

De FBI heeft een 35-jarige man opgepakt die vermoedelijk de e-mailaccounts van verschillende Hollywoodsterren hackte en zo vertrouwelijke informatie en naaktfoto's te pakken kreeg.

De man, Christopher Chaney uit Florida, zou onder meer verantwoordelijk zijn voor het lekken van intieme foto's van actrice Scarlett Johansson. De foto's van Johansson zorgde online voor veel sensatie. Naast Johansson zouden onder meer Mila Kunis, Vanessa Hudgens en Christina Aguilera slachtoffer zijn geworden.

Verkopen

Chaney wordt beschuldigd van het verkrijgen van toegang tot een beveiligde computer, het beschadigen van beschermde computers zonder toestemming, aftappen en identiteitsdiefstal. Ook wordt hij beschuldigd van het verspreiden van de illegaal verkregen foto's door ze te verkopen aan entertainmentwebsites.

Hij zou meer dan 50 e-mailaccounts hebben gekraakt. Bij sommige accounts wijzigde Chaney de instellingen, zodat hij automatisch een kopietje kreeg van de inkomende e-mails.

121 jaar

De openbaar aanklager in Los Angeles zegt dat Chaney alleen handelde en niet in een hackersgroep zat zoals eerder werd gedacht. De Amerikaan is op borgtocht vrijgelaten, maar mag in afwachting van de zitting zijn huis niet verlaten.

Chaney kan voor het hacken van de telefoons een gevangenisstraf van minimaal 2 en maximaal 121 jaar krijgen.

Door: Ikram

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl