NOS NieuwsAangepast

Beeldschone dochters Huntsman twitteren er op los

Niet alleen de presidentskandidaat is erg belangrijk in de Verenigde Staten, ook zijn familie moet mee vechten voor een plek in het Witte Huis. Dat hebben de dochters Liddy, Mary Anne en Abby van kandidaat Jon Huntsman goed begrepen. Ze proberen hun vader aan de top te krijgen door te twitteren over de campagnes.

"Kijk vanavond de @govmikehuckabee show! 8pm bij Fox News", twitteren de drie dames bijvoorbeeld. Ze hebben een gezamenlijk account met een grote foto van de beeldschone dames.

Privéleven

De campagne is niet het enige onderwerp van gesprek. "Ik heb het erg leuk gehad in Utah met oude vrienden! Nu opweg naar NYC! Zie jullie allemaal daar." Ook twitterde een van de dochters een foto van zichzelf 'planking' op een hotelkamer.

Huntsman vindt het een goede manier van campagnevoeren. "Op deze manier communiceren mensen tegenwoordig, van mij mogen ze, ik heb ze wel gevraagd of ze papa niet voor gek wilden zetten", zegt Huntsman tegen de New York Times.

Indruk maken

Op deze manier wil hij indruk maken op de twintigers. Dochter Abby weet precies hoe de media werkt, ze heeft er zelf in gewerkt en daarnaast is ze actief in public relations. Ze helpt haar vader ook met het krijgen van interviews en het verschijnen in de media. Waarschijnlijk zullen er dan ook geen schokkende berichten op Twitter komen te staan.

Het is niet de eerste keer dat kinderen van presidentskandidaten internet inzetten. In 2008 startte Meghan McCain, de dochter van John McCain een blog. Ook de vijf zoons van Mitt Romney blogden er op los.

Door: Iris

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl