NOS NieuwsAangepast

85-jarige hertogin van Alva stapt in het huwelijksbootje

Engeland had William en Kate en vandaag heeft Spanje het huwelijk van het jaar met de 85-jarige excentrieke hertogin Cayetana Fitz-James Stuart. Ze trouwt vandaag met haar 25 jaar jongere man Alfonso Diez. Dit is het derde huwelijk van de Spaanse hertogin.

Cayetana heeft meer adellijke titels dan de koningin van Groot-Brittannië. Ze heeft maar liefst 46 titels en heeft daarmee de meeste adellijke titels ter wereld. Ze is zeven keer hertogin, negentien keer gravin en nog 23 keer markiezin.

Roddelpers

De Spaanse roddelpers smult van het huwelijk. De hertogin is normaal al een populair onderwerp door haar excentrieke, kleurrijke kleding en plastische chirurgie, maar het huwelijk heeft extra aandacht getrokken. Bij de trouwerij zijn niet meer dan zestig mensen uitgenodigd, maar toch focust de Spaanse roddelpers zich op ieder detail.

De echtgenoot in spe, Diez, is een gewone ambtenaar zonder een druppel adellijk bloed. De hertogin bezit meer dan drie miljard euro en sommigen dachten dat de jongere man vooral op het geld van Cayetana was gevallen. Maar de hertogin heeft voor het huwelijk haar vermogen tussen haar zes kinderen verdeeld, dus tussen de twee moet het wel echte liefde zijn.

Hertog van Alva

Aan de hertogin zit ook nog een Nederlands tintje. Ze is een achterachterachterachterkleindochter van de Hertog van Alva die tijdens de 80-jarige oorlog landvoogd was van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en daar oorlog voerde tegen Willem van Oranje en andere opstandelingen.

Door: Eef

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl