NOS NieuwsAangepast

België heeft nu ook geel-zwart kenteken

Als het aan de politieke partij Vlaams Belang ligt, wordt er door Vlamingen in België straks ook met een zwart-gele kentekenplaat gereden. De partij heeft speciaal voor Vlamingen een sticker met een zwart-gele nummerplaat gemaakt, deze kan onder de echte plaat worden geplakt. Een klein verschil met het echte kenteken: onderaan de sticker staat de tekst 'Republiek Vlaanderen' gedrukt.

"Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe zal het initiatief moeten toejuichen, want geel-zwarte nummerplaten zijn zichtbaarder en verkeersveiliger", zegt Filip Dewinter, de voorman van Vlaams Belang. De stickers zijn gepersonaliseerd, het kenteken van de gebruiker komt er ook daadwerkelijk op te staan.

Landsticker

Eerder had Vlaams Belang al een landsticker gemaakt voor op de auto, met de afkorting VL. Dit is de afkorting voor Vlaanderen. De sticker werd over de kentekenplaat geplakt, mensen die dit hadden kregen daarom een boete. Niet iedere Vlaming stond te springen voor het plakplaatje, dat is onder andere te zien aan de Facebookpagina tegen de sticker.

Vlaams Belang is een extreem-rechtse partij. De partij zet zich in voor een zelfstandig Vlaanderen en heeft meerdere acties georganiseerd om dat voor elkaar te krijgen.

Door: Iris

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl