NOS NieuwsAangepast

Online winkelen voor gedetineerden

'Jailshop: want ook de bajesklant is koning.' Zo luidt de leus van de online winkel speciaal voor gedetineerden. Van citruspers tot Playstation en van baardtrimmer tot een nieuwe advocaat, het wordt allemaal aangeboden op Jailshop. Familieleden en vrienden van gedetineerden kunnen spullen kopen om ze daarna te laten bezorgen bij de instelling. Wij spraken initiatiefnemer Jengo Amadi (26), zelf ex-gedetineerde.

Hoe kwam je op het idee?

"Ik ben op het idee gekomen toen ik zelf in de gevangenis zat. Tijdens mijn periode in de gevangenis heb ik Bedrijfseconomie gestudeerd en tijdens het onderdeel Marketing heb ik deze website bedacht. Er was behoefte aan. Het is voor familieleden lastig om sommige producten te vinden en te kopen. Nu is er dus Jailshop.nl met alle producten op één website."

Er staan dingen als belkaarten op de site. Dat is toch niet zoveel moeite voor de familie om te kopen?

"In mijn tijd in de gevangenis heb ik dat wel zo ervaren. Elke keer als mijn familie langskwam wilden ze producten voor me meenemen. Zij hadden natuurlijk ook gewoon een druk leven. Misschien ervaart niet iedereen het als veel werk. Maar dit is altijd gemakkelijker."

Mogen alle producten in de online winkel aangeboden worden?

"Er komt binnenkort een assortiment, aangepast aan de gevangenis waarin de gedetineerde zit. Nu moet deze zelf nog navragen welke producten toegestaan zijn. Want de lijst per gevangenis kan iets verschillen, veel zal het niet zijn. Nu komt het nog wel eens voor dat de familie met een te grote radio komt of een waterkoker aanschaft die te veel watt verbruikt."

Waarom is deze online winkel zo belangrijk?

"Ik had zelf vooral behoefte aan belkaarten. Het is fijn om te kunnen bellen als je daar de mogelijkheid toe krijgt. Ook kunnen familieleden een kaart naar de gedetineerde sturen met behulp van Greetz. Een mooi gebaar en dus een stuk gemakkelijker om dit online te doen. Veel mensen vragen hoe ik toch op dit plan ben gekomen. Maar ik denk dat je het zelf moet hebben ondervonden om op zo'n idee te komen."

Door: Dieuwertje

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl