NOS NieuwsAangepast

Studenten en daklozen wisten het al: Schulten Bräu is beste pils

Voor een lekkere pils voor een goede prijs, moet je volgens de Belgische consumentenbond naar de Aldi. Schulten Bräu is volgens de organisatie Test-Aankoop beoordeeld als Beste Keuze. Het Belgische Bockor zou volgens een smaakpanel het lekkerste zijn, maar is wel bijna twee keer zo duur.

De zestig consumenten die deelnamen aan de smaaktest, kregen de pilsjes volgens de regels geserveerd: op de juiste temperatuur, in een gekoeld bierglas met overlopende schuimkraag. Alleen stond er geen merknaam op het glas. Schulten Bräu kwam qua smaak op de twaalfde plek. Niet slecht voor een biertje dat nog geen euro per liter kost.

"Als je dus kijkt naar kwaliteit die je voor je euro krijgt, dan is het duidelijk de beste koop", zegt Ivo Mechels van Test-Aankoop.. Andere goedkope bieren kwamen niet zo ver. Karlsquel, ook een Aldi-biermerk, eindigde zelfs als laatste. "Het was een van de vier biertjes die de naam pils niet mogen dragen, omdat het te weinig grondstoffen als mout en hop bevat", zegt Mechels.

Heineken

De resultaten van de test hebben volgens Joris van Poppel, NOS-correspondent in Brussel, een schok veroorzaakt in België: "Maar niet vanwege Schulten Bräu, dat ondanks de Duitse naam gewoon in België wordt gebrouwen." Op de vierde plek staat Heineken. "Dat wordt hier in België echt gezien als slootwater. Dat het, zoals nu uit de test is gebleken lekkerder zou zijn dan bekende merken als Jupiler, Stella Artois en Maes is voor veel Belgen ondenkbaar."

De afkeer tegen Heineken zit er diep in bij onze zuiderburen. Van Poppel: "In de kroeg moet ik van mijn Belgische vrienden altijd m'n mond houden als het over pils gaat. Ik kom immers uit Heineken-land. In België is er echt een biercultuur. Elk dorpje heeft hier wel een brouwerij. Heel anders dan Nederland. Toch is Heineken wereldberoemd en dat zit de Belgen dwars."

Door: Rob

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl