NOS NieuwsAangepast

Samsung wil Nederlands verbod iPhone en iPad

Samsung en Apple liggen opnieuw met elkaar in de clinch. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern eist in Nederland een verbod op alle iPhones en iPads. Dat meldt ICT-nieuwssite Webwereld.

Volgens Samsung moeten alle 3G-producten van Apple uit de winkel vanwege het schenden van patenten.De zaak dient maandag bij de rechtbank in Den Haag en is volgens Samsung een voortvloeisel uit de zaak die in augustus speelde.

Patentenstrijd

Eind augustus won Apple de eerste slag in de patentenstrijd met het technologieconcern. De Nederlandse rechter besloot toen in het kort geding tussen Samsung en Apple de verkoop van de Galaxy S, S II en Ace per 13 oktober te verbieden. Samsung diende toen meteen een tegenvordering in en die wordt maandag besproken.

Het gaat om vier patenten om 3G-verbinding op smartphones en tablet te regelen, zegt een woordvoerster van Samsung. Het bedrijf eist dat alle iPhones en iPads van Apple uit de winkels worden teruggehaald anders gaat het over tot het eisen van zware boetes. Samsung eist 1 miljoen euro per overtreden van het verbod per dagdeel dat de overtreding voortduurt, meldt Webwereld die de aanklachten heeft ingezien.

Wereldwijd

Samsung en Apple voeren niet alleen in Nederland een juridische strijd over patenten. Ook in Duitsland, de Verenigde Staten, Australië en Zuid-Korea hebben ze elkaar aangeklaagd. Uitspraken in deze zaken komen overigens niet altijd overeen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl