NOS NieuwsAangepast

Meer eerstejaars op studenten-vereniging

Vanwege de opgelopen studiekosten en de druk om snel af te studeren waren studentenverenigingen bang dat minder eerstejaars lid zouden worden. Maar dat blijkt onterecht: dit jaar zijn iets meer eerstejaarsstudenten lid geworden van een studentenvereniging: zo'n 7500. Dat is 2 procent meer dan vorig jaar. Dat meldt de overkoepelende organisatie van studentenverenigingen LKvV.

Vooral in Nijmegen (plus 27 procent) en Enschede (plus 20 procent) waren er meer inschrijvingen. In Rotterdam daalde het aantal eerstejaars dat zich aansloot bij een vereniging met zo'n 13 procent.

Waarom het aantal landelijke inschrijvingen is gestegen, weten ze niet. "We denken dat de verhoogde studiedruk ermee te maken heeft, en dat studenten structuur zoeken", zegt de woordvoerder van de LKvV. "Een studentenvereniging is goed om structuur te krijgen in je studentenleven. Het is goed om te zien dat studenten, ondanks de toenemende studiebelasting, nog steeds beseffen dat de studententijd meer is dan alleen in de collegebanken zitten". De hogere aantallen in Nijmegen en Enschede kunnen ze niet verklaren.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl