NOS NieuwsAangepast

Gewonde grizzlybeer doodt jager

Een grizzlybeer in de Amerikaanse staat Idaho heeft een jager gedood. Het slachtoffer was samen met een vriend aan het jagen. De twee schoten op de beer, maar het beest raakte alleen lichtgewond en viel toen aan. Uiteindelijk heeft de andere jager de grizzly doodgeschoten.

"Het is absoluut ongebruikelijk en een tragedie", zei de woordvoerder van Montana Fish, Wildlife and Parks, waar het gebeurde. De laatste keer dat een grizzly daar een jager doodde, was in 2001. De twee vrienden zouden erop uit getrokken zijn om op zwarte beren te jagen. In het gebied leven nog zo'n veertig grizzlyberen.

Omdat de grizzlybeer in de VS beschermd is, kan de jager een boete krijgen van maximaal 50.000 dollar.

Zeldzaam

Over het algemeen komt eens in de twee jaar iemand om door een aanval van een grizzly. Hoewel het aantal aanvallen omlaag gaat, gaat het aantal met dodelijke afloop omhoog. Afgelopen juli doodde een vrouwtjesgrizzly een wandelaar in Yellowstone National Park omdat ze haar welpen wilde beschermen. Volgens een ambtenaar die zich met het leefgebied van beren bezighoudt, lijkt het door de media-aandacht alsof "beren links en rechts mensen doden, maar dat is niet zo". "Het is nog steeds erg zeldzaam." Hij zegt ook dat de beren zich nu in rap tempo volvreten voor ze in winterslaap gaan.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl