NOS NieuwsAangepast

Breivik minuten voor aanslagen gefilmd

Anders Behring Breivik, de verdachte van de aanslagen in Noorwegen, is voor het bloedbad op Utøya gefilmd door beveiligingscamera's in Oslo.

Breivik plaatste op 22 juli in het centrum van Oslo een bom, die acht mensen doodde. De Noorse zender ABC Nyheter heeft opnames van een bewakingscamera bemachtigd. Op een van de beelden is te zien hoe de 32-jarige Noor, gewapend met een pistool en gekleed als een agent, wegloopt na het plaatsen van de bom. De politie in Noorwegen heeft bevestigd dat de beelden echt zijn en gemaakt zijn door camera's die rondom het regeringskantoor hingen.

De beelden zijn zes minuten voor de explosie van de bomauto gemaakt, meldt ABC Nyheter. Breivik ging na het plaatsen van de bom in Oslo naar Utøya waar hij 69 mensen doodschoot.

Politiewoordvoerder Roar Hansen zei tegen persbureau AP dat de beelden van Breivik niet door de politie zijn vrijgegeven, maar deel uitmaakten van een geheim rapport dat bedoeld was voor advocaten die de nabestaanden van de slachtoffers bijstaan.

Door: Ikram

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl