NOS NieuwsAangepast

Duizenden voetballers niet op veld dit weekend?

Als je dit weekend wilde gaan voetballen, moet je eerst nog maar even checken of je spelerspas nog geldig is. Tienduizenden amateurvoetballers mogen dit weekend namelijk officieel niet spelen. Volgens de KNVB zijn tussen de 40.000 en 50.000 spelerspassen verlopen, aan het eind van het vorig seizoen. Die werden vijf jaar geleden afgegeven, en veel voetballers hebben geen nieuwe aangevraagd, zo'n 10 procent van het totaal. Zij mogen dit weekend volgens de regels niet aan de nieuwe competitie beginnen.

En ze worden niet gematst zegt de KNVB: "Dat hebben we al zo vaak gedaan. We hebben het zo vaak op de website gezet en al zo vaak spelers achter de broek aangezeten, dan moeten ze het maar voelen. dachten we." Volgens een woordvoerder van de bond heeft het geen zin om voor komend weekend nog een nieuwe pas aan te vragen.

Zo'n 90 procent van de amateurvoetballers heeft dus wel de moeite genomen om een nieuwe pas te regelen. Een team is overigens speelgerechtigd als het ten minste zeven geldige passen kan overleggen. Is dit niet het geval, dan kan de KNVB dit behandelen als 'team is niet op komen dagen'.

Verslaggever Niels de Jager (@nielsdejager) twitterde vanmiddag over de spelerspassen en kreeg een interessante reactie van scheidsrechter Juroen Koene. Die meldde dat er inderdaad strenge instructies zijn gegeven door de KNVB: geen pasje is niet spelen. Maar Koene ziet het nut van de pasjes wel in. "Het is wel begrijpelijk. Een speler deelt klappen uit, rent weg en niemand kent hem meer", zo twittert hij.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl