NOS NieuwsAangepast

Motorclub niet blij met Hells Angels-shirt

De Amerikaanse T-shirtfabrikant Wildfox dacht grappig uit de hoek te komen met een shirt waarop staat: My boyfriend s a Hells Angel. De motorclub Hells Angels kan er de grap alleen niet van inzien en sleept de fabrikant voor de rechter.

Vleugels

Hells Angels zegt dat Wildfox het handelsmerk van de motorclub heeft gestolen. Zo zijn er op de achterkant van de shirts vleugels te zien die zouden lijken op het logo van de motorclub, een gevleugeld doodshoofd.

De T-shirts van Wildfox werden op webwinkel Amazon verkocht voor zo'n 60 dollar het stuk. Ondanks de spellingsfout in de zin 'My boyfriends a Hells Angel', zijn de shirts erg populair. Hells Angels wil de kledingstukken zo snel mogelijk uit het assortiment hebben en klaagt daarom ook webwinkel Amazon aan.

Rechtszaken

Het is niet de eerste keer dat de motorclub rechtszaken aanspant vanwege het handelsmerk. Eerder wonnen de Hells Angels al aanklachten tegen winkel Saks Fifth Avenue, Disney en ontwerper Alexander McQueen. De Hells Angels Motorcycle Corporation heeft in de jaren tachtig haar woordmerken en logo's wereldwijd laten registreren voor onder andere kleding, modeaccessoires en sieraden.

"Onze grootste priotiteit is deze spullen van de markt te halen", zegt de advocaat van de Hells Angels. "Hells Angels is een lidmaatschapsmerk en het staat dan ook voor lidmaatschap van de organisatie. Zelfs de leden van Hells Angels zetten het niet op T-shirts om ze aan het publiek te verkopen."

Inmiddels zijn de T-shirts niet meer te vinden op de website van Amazon, maar andere online shops verkopen ze nog wel.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl