NOS NieuwsAangepast

Apple photoshopt ook in Nederlandse rechtszaak

Apple kan blijkbaar geen genoeg krijgen van photoshoppen. In de Nederlandse rechtszaak om een patentgeschil tegen Samsung heeft het bedrijf mogelijk fotobewijs gemanipuleerd. Dat meldt technologiewebsite Webwereld. In een eerdere rechtszaak in Duitsland had Apple ook twijfelachtig fotobewijs ingediend. Op de foto's van de Nederlandse dagvaarding zou de Galaxy S-smartphone expres kleiner zijn afgebeeld om een grotere gelijkenis met de iPhone te suggereren. Samsung en Apple zijn al maanden verwikkeld in een internationaal patentenstrijd om de tablets en smartphones van de electronicagiganten. Recent verplaatste het gevecht zich ook naar Nederland.

Apple eiste vorige week een verkoopverbod op de nieuwste smartphone en tablet van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Volgens Apple worden er in de apparaten technologiën gebruikt waar het Amerikaanse bedrijf patent op heeft. Toen maakte de advocaat van Samsung al de beschulding dat de foto's van de smartphone in de dagvaarding waren gemanipuleerd. Dat werd toen niet verder ondersteund met bewijs.

Fotobewijs

Ten minste één afbeelding in de dagvaarding, waar de twee telefoons zij-aan-zij zijn afgebeeld, zou volgens Webwereld door Apple zijn gemanipuleerd. De telefoon van Samsung is in het echt groter dan de iPhone maar op de foto's lijken ze even groot.

Webwereld onthulde eerder al dat Apple in een Duitse rechtszaak tegen Samsung vrijelijk was omgegaan met de verhoudingen in het geleverde fotobewijs. Ook toen bleken de proporties tussen de apparaten op de foto's niet overeen te komen met de werkelijke verhoudingen.

De Nederlandse rechter zal op 15 september uitspraak doen in de zaak. Een eventueel verkoopverbod zal dan waarschijnlijk op 13 oktober ingaan. Deze week draaide een rechter in Duitsland een Europees verkoopverbod op de Galaxy Tab terug. Alleen in Duitsland mag de tablet niet verkocht worden.

Door: Jan-Willem

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl