NOS NieuwsAangepast

#PP11: Artiesten en ooggetuigen doen verhaal

Het drama op Pukkelpop maakt veel reacties los, ook bij artiesten die daar dit weekend zouden optreden.

Verschillende acts reageren via Twitter op het drama bij het Belgische festival Pukkelpop. The Noisettes, The Foo Fighters en andere bands die zouden optreden, betuigen hun medeleven aan slachtoffers en nabestaanden van festivalgangers die omkwamen in het noodweer.

De bandleden van de Amerikaanse formatie Fleet Foxes laten via Twitter weten dat ze ongedeerd zijn. Zangeres Skin van Skunk Anansie speelde juist op Pukkelpop toen het noodweer losbarstte. Op haar facebookpagina laat ze weten dat dit het angstigste moment is dat ze in haar 20 jaar als artiest heeft beleefd.

Smith Westerns

De Amerikaanse indieband Smith Westerns maakte het noodweer van dichtbij mee en zanger Cullen Omori twitterde: "Stage collapsed max almost got crushed by the tress. I hope pukkelpop has insurance bc all our shit is broke. Praying no one got hurt. Wtf."

De opmerking dat Pukkelpop maar beter goed verzekerd kan zijn, omdat al hun spullen kapot zijn, is ze op boze reacties komen te staan, aangezien er op het moment van twitteren al berichten waren over mogelijke doden.

Ooggetuigen

Verschillende ooggetuigen hebben hun verhaal in de media gedaan. "Het water stond tot aan mijn schenen", zegt ooggetuige Ilse op 3FM. "Iedereen verlaat het terrein. Toen wij gingen, stonden er nog een paar mensen, maar verder ging iedereen naar huis. Wij zitten ook op de snelweg."

Volgens een andere ooggetuige wilden de meeste mensen schuilen en droog blijven staan. "Het was een barricade waar je niet doorheen kon, dus we hebben moeten duwen om buiten te komen."

"Het was echt niet normaal. Er was ongelooflijk veel storm ineens", zei een aanwezige tegen de Vlaamse zender VRT. "In het begin viel het nog wel mee. Er was een beetje regen, maar het werd hoe langer hoe erger. Op een bepaald moment kwam de regen echt keihard aangewaaid."

#hasselthelpt

Op Twitter kwam ook een solidariteitsgolf op gang om de festivalgangers op te vangen. Via de hashtag #hasselthelpt lieten inwoners van Kiewit en Hasselt weten dat ze een douche, droge kleren of eten en drinken hadden voor festivalgangers, ook stelde een hotel in Hasselt gratis kamers beschikbaar. Op Facebook is ook een pagina geopend, Pukkelpop Safehouse, waarop mensen kunnen laten weten of ze in veiligheid zijn.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl