NOS NieuwsAangepast

Doden door ingestort podium in Indianapolis

Vlak voor een concert in de Amerikaanse stad Indianapolis is het podium ingestort. Zeker vijf mensen zijn daarbij omgekomen, melden lokale autoriteiten. Veertig mensen zijn gewondgeraakt. Waarschijnlijk kon het podium op de Indiana State Fair een zware windvlaag niet aan, waarna het omviel.

Een ooggetuige zei dat hij nog nooit zoiets ergs had gezien. "De lucht werd ontzettend donker en er was donder en bliksem. Het was alsof er vanuit het niets een orkaan opstak." Volgens hem leek het wel slow motion: "Het podium leunde naar rechts en klapte neer. Iedereen probeerde weg te komen en het erge was dat je wist dat er mensen onder zaten." Het publiek was geschokt, maar begon meteen mee te helpen om mensen onder het podium weg te halen.

Volgens de krant Indianapolis Star waren er windsnelheden tot 96 kilometer per uur. Tegen 21.00 uur lokale tijd wilde de organisatie net de 12.000 bezoekers gaan evacueren toen de windvlaag toesloeg. Op het podium was net een veiligheidswaarschuwing afgegeven. Het countryduo Sugarland stond op het punt om te gaan optreden. Ze laten via Twitter weten dat ze ongedeerd zijn en dat ze bidden voor hun fans.

Het festival, dat al sinds 1852 gehouden wordt, is vandaag afgelast. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart.

Bluesfest

Vorige maand stortte een podium van Bluesfest in Ottawa in, ook door het weer. De band Cheap Trick kon net op tijd ontkomen. Daarbij raakten drie mensen gewond.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl