NOS NieuwsAangepast

Te koop: iPhone uit geplunderde winkel

Tijdens de rellen in Britse steden zijn veel winkeliers het slachtoffers van plunderingen geworden. De beelden van relschoppers die met grote plasmatelevisies over straat liepen heeft iedereen gezien. Sommige van die spullen zijn voor eigen gebruik, maar de plunderaars verkopen de spullen ook massaal door. Vooral Britse verkoopsites op internet staan inmiddels vol met electronica, nieuw in doos.

Geenstijl struinde gisteren advertentiesite Gumtree al af en kwam heel veel mooie spullen tegen, maar ook eBay lijkt een populaire verkoopplaats. Een woordvoerder van het bedrijf liet afgelopen week aan The Telegraph weten dat ze nog geen verdachte advertenties hadden gezien. Het bedrijf heeft wel aangegeven volledig mee te werken aan politie-onderzoeken naar de verkoop van spullen die tijdens de rellen werden gestolen.

Op Londen's Craigslist ontdekte The Next Web afgelopen week een zeer dubieuze advertentie. De verkoper bood 40 gloednieuwe iPhones aan voor 320 pond per stuk, terwijl de nieuwprijs in het Verenigd Koninkrijk 510 pond is.

Of er aan de hand van advertenties ook daadwerkelijk relschoppers zijn gearresteerd is niet bekend. In de Britse media zijn daar in ieder geval geen voorbeelden van te vinden.

Door: Elger

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl