NOS NieuwsAangepast

Mogelijke motorclub-oorlog afgewend

Motorclub Satudarah gaat niet samenwerken met de grote internationale motorclub Bandidos en daarmee lijkt een ruzie afgewend. Er gingen verschillende geruchten rond dat de internationale motorclub de Satudarah zou ondersteunen om een blok te vormen tegen andere clubs in Nederland. Ook zou Bandidos met hulp van Satudarah een Nederlandse tak willen oprichten.

Rivaliserende motorclubs zorgen in andere landen vaker voor onrust. Om dat te voorkomen is in Nederland de Raad van Acht opgericht. Hierin hebben de grootste motorclubs van het land overleg met elkaar. Ook Satudarah was lid, maar eerder deze maand stapten ze uit de Raad.

Rivalen

De Duitse club Bandidos is de grootste rivaal van de Nederlandse Hells Angels. Geruchten over een samenwerking tussen de Satudarah en Bandidos zorgen voor nog meer speculaties over een mogelijke ruzie in Nederland.

Volgens Satudarah zijn de geruchten niet waar. "De Bandidos MC is een grote internationale club die onze hulp echt niet nodig hebben als ze zich in Nederland willen vestigen", zo zegt de club. Ook laten ze weten dat er geen sprake is van ruzie tussen Satudarah en de Hells Angels.

Opgepakt

Eerder deze maand werden er nog tientallen leden van de club opgepakt in een restaurant in Amsterdam. De politie vermoedde dat de motorclub naar de stad was gekomen om een ruzie met de Hells Angels te beslechten. Ook werden op verschillende plaatsen in Nederland Harleydagen afgelast in verband met mogelijke confrontaties tussen de twee grootste motorclubs van Nederland.

Door: Wendy

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl