NOS NieuwsAangepast

Apple rijker dan Verenigde Staten

Apple heeft meer geld staan op de rekening dan de Verenigde Staten op dit moment. De laatste cijfers van het Amerikaanse ministerie van Financiën laten zien dat Amerika nu een operationeel saldo van 73,3 miljard dollar. Apple heeft op dit moment 76,4 miljard dollar op de bankrekening staan.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gaat nog stemmen over een wetsvoorstel dat de maximumschuld van het land wil verhogen. Daardoor zouden ze meer geld kunnen lenen om te gebruiken voor verplichte uitgaven. Als er geen akkoord wordt bereikt, dan zal de overheid waarschijnlijk het huidige limiet van 14300 miljard dollar bereiken. Op dit moment geeft de VS ongeveer 200 miljard dollar meer uit dan er elke maand binnenkomt.

Strategische overnames Bij Apple daarentegen, nemen de inkomsten alleen maar toe. In de afgelopen drie maanden was de nettowinst met 125 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met een saldo van meer dan 57 miljard dollar wordt er enorm gespeculeerd over wat het bedrijf met het geld gaat doen. Financiële experts verwachten dat deze appel voor de dorst gebruikt zal worden voor strategische overnames van andere bedrijven.

Door: Ellen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl