NOS NieuwsAangepast

Wereldsterren tegen wereldleiders: Help Hoorn van Afrika

Tientallen sterren van over de hele wereld, onder wie U2-zanger Bono, hebben vandaag in een brief aan regeringsleiders een oproep gedaan om de door droogte getroffen Hoorn van Afrika te helpen.

''Het is ongelooflijk dat in 2011 mensen sterven door honger. Maar meer dan 11 miljoen mensen lijden verschrikkelijk door de ergste honger in Afrika sinds jaren'', aldus de brief, verstuurd door de organisatie One, opgericht door Bono. Naast Bono hebben onder anderen Bob Geldof en de Britse komiek Stephen Fry de brief ondertekend.

De Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties houdt vandaag in Rome spoedoverleg over de door droogte en hongersnood geteisterde regio. Daar worden zo'n 12 miljoen mensen bedreigd.

Nederland

De Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO) organiseren in de eerste week van augustus een speciale actieweek voor de slachtoffers. In die week wordt op allerlei plekken in Nederland actie gevoerd. De actieweek zal ook op radio en televisie aandacht krijgen, hoe precies is nog niet bekend. Het kabinet heeft inmiddels ook 15 miljoen euro uitgetrokken voor hulp aan het getroffen gebied.

Door: Ikram

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl