Zendpiraten slaan hun slag tijdens radiostilte

Zendpiraten hebben handig gebruik gemaakt van de radiostilte door het instorten van de zendmast bij Hoogersmilde vorige week vrijdag. Zo sloeg een groep zendamateurs van de piratenzender Vier van de Vijf in zuidoost-Drenthe hun slag en kaapte tijdelijk de frequentie van Sky Radio om die te vullen met schlagers en piratenhits.

Om het zo echt mogelijk te laten lijken maakte de groep gebruik van de originele jingles van Sky Radio. Het radiostation zelf was niet echt te spreken over de actie. "We hebben veel klachten gehad van luisteraars en winkeleigenaren die zich ergerden aan de muziek die deze piraten via de frequentie van Sky Radio hebben uitgezonden", aldus de directeur van Sky Radio, Ab Trik.

Het instorten van de zendmast was volgens het piratenstation een uitgelezen kans om muziek te laten horen die Sky Radio normaal nooit uitzendt, zo zeggen ze tegen het ANP. Toen het radiostation pogingen ondernam om zelf weer in de lucht te komen, stopten de piraten hun actie.

Ook op andere plaatsen waren er zendpiraten actief. Via Twitter meldde een luisteraar ons dat SlemFM tijdelijk ingebroken zou hebben op de frequentie van Slam!FM in Hoogeveen. Slam!Fm zelf zegt hier niets van te weten. Wel hebben ze kort contact gehad met een zendamateur die via een internetstream uitzond.

Door: Wendy

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl