NOS NieuwsAangepast

Tsjeljabinsk crimineelste stad op het internet

De Russische stad Tsjeljabinsk voert relatief de meeste cyberaanvallen uit. De tweede en derde plaats in de lijst worden ingenomen door Kuala Lumpur (Maleisië) en Buenos Aires (Argentinië). Dat blijkt uit uit onderzoek van wetenschappers van het onderzoeksinstituut CTIT van de Universiteit Twente in samenwerking met het bedrijf Quarantainenet.

In hun onderzoek keken ze uit welke stad de meeste internetaanvallen per miljoen inwoners plaatsvonden. Ze hebben op die manier geprobeerd de probleemgebieden in kaart te brengen. Normaal wordt er bij onderzoek naar cybercriminaliteit alleen gekeken uit welke landen de aanvallen komen. Deze lijsten worden meestal aangevoerd door China, Brazilië en de Verenigde Staten. Omdat sommige landen erg groot en divers zijn, geeft dit volgens de onderzoekers geen goed beeld van de daadwerkelijke probleemgebieden.

Compenseren

Uit de eerste cijfers van het onderzoek kwam naar voren dat vooral Seoul, Peking en Taipei de steden met de meeste online aanvallen zijn. Om te bepalen wat nou echt de crimineelste stad op het internet is, compenseerden de onderzoekers hun resultaten voor het aantal inwoners dat in de bewuste steden woont. Met 120 aanvallen per miljoen inwoners blijkt Tsjeljabinsk de nummer één.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl