NOS NieuwsAangepast

Studie doen? Dure laptop verplicht

Studenten die Media Informatie en Communicatie gaan studeren op de Hogeschool van Amsterdam moeten diep in de buidel tasten. Met het aanschaffen van boeken en het betalen van collegegeld alleen zijn ze er nog niet. Ook een flinke investering in een laptop is verplicht.

Dat studenten moeten beschikken over een computer, is niet zo gek. Maar de eisen die de Hogeschool aan de laptops stelt zijn zo fors, dat een geschikte laptop al snel 800 euro kost. Dat is nog exclusief de verplichte softwarelicenties die daar bovenop komen: die brengen het bedrag al gauw op 1.100 euro. Tot nu toe konden studenten pc's van de school gebruiken om programma's als Photoshop te gebruiken, maar vanaf dit studiejaar moeten studenten daar zelf voor zorgen. Daarnaast moeten studenten een extra accu aanschaffen, omdat er niet genoeg stopcontacten in de school zijn.

Een woordvoerster van de Hogeschool van Amsterdam heeft tegen Tweakers gezegd dat leerlingen die geen laptop hebben die aan de vereisten voldoet niet naar huis worden gestuurd. "Je kunt het zien als een dringend advies".

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl