NOS NieuwsAangepast

Gevraagd: meer allochtone advocaten

De studie Rechten is bij Turkse en Marokkaanse studenten erg populair, maar toch zijn er weinig allochtone advocaten. Daar moet snel iets aan gedaan worden, vindt de Nederlandse Orde van Advocaten.

Volgens de beroepsvereniging is een op de vijf rechtenstudenten allochtoon en zie je daar maar anderhalf tot 4 procent van terug in de advocatuur. De Orde begint daarom vandaag met een project om de allochtone rechtenstudenten te begeleiden om op die manier hun kans op een baan te vergroten. 187 derdejaars rechtenstudenten van de Rotterdamse Erasmus Universiteit en de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam worden het komende jaar intensief begeleid door een ervaren advocaat, een zogenaamde 'advo-coach'. De coach heeft de studenten praktische tips en moet vooroordelen over het werken op een advocatenkantoor wegnemen.

De advo-coaches zullen niet alleen allochtone studenten helpen, maar ook autochtone. Dat is op verzoek van de Turkse, Marokkaanse en Antilliaanse studenten. Van de 187 deelnemers is ruim de helft autochtoon, zegt Joost Linnemann, voorzitter van de Commissie Diversiteit van de advocatenorde in De Volkskrant. De voorzitter denkt dat het project, dat twee jaar duurt, uiteindelijk landelijk kan worden ingevoerd.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl