NOS NieuwsAangepast

1,3 miljoen voor Thriller-jasje King of Pop

Het rode leren jasje dat Michael Jackson droeg tijdens de videoclip van zijn hit Thriller heeft tijdens een veiling afgelopen weekend 1,8 miljoen dollar (1.274.610 euro) opgeleverd. De verwachting was dat de veiling van de jas 200.000 tot 400.000 dollar zou opbrengen.

Veilinghuis Julien's Auctions house in Californië twitterde het nieuws zondag: 'Wow! Alweer een record voor onze Michael Jackson!!!'. Een deel van de opbrengst van het kledingstuk gaat naar het Shambala Reserve, waar Jacksons Bengaalse tijgers, Thriller en Sabu, sinds 2006 verblijven.

Zakenman

De Texaanse zakenman Milton Verret heeft de bijna 1,3 miljoen euro betaald voor het rood-zwarte kalfsleren jasje. Verret wil het kledingstuk tentoonstellen om wereldwijd geld op te halen voor kinderziekenhuizen. De jas is ontworpen door Deborah Landis, de vrouw van de regisseur van de clip Thriller, John Landis. De 14 minuten durende videoclip uit 1983 geldt als een van de invloedrijkste uit de geschiedenis van de popmuziek.

Naast het kledingstuk werd ook een pruik en een handschoen van Jackson geveild. De King of Pop overleed twee jaar geleden op 50-jarige leeftijd, vermoedelijk aan een overdosis Propofol.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl