NOS NieuwsAangepast

iCloud Communications klaagt Apple aan

Na de grootse aankondiging van iCloud vorige week, blijkt dat Apple niet de eerste is die deze naam bedacht. Het Amerikaanse bedrijf wordt aangeklaagd door iCloud Communications uit Arizona, dat al sinds 2005 zo heet en de rechten heeft op de naam.

Omdat Apple de naam al gebruikt heeft en de dienst wereldwijd heeft aangekondigd, kom je bij een zoekmachine niet eens meer bij iCloud Communications. "Daardoor associeert iedereen iCloud nu met Apple en niet met ons bedrijf", staat in de aanklacht. Bovendien biedt Apple dezelfde soort dienst aan.

Volgens iCloud Communications heeft Apple een lange geschiedenis van het gebruiken van andermans merknaam. Zo hebben The Beatles het bedrijf aangeklaagd vanwege de naam Apple en Cisco Systems wegens de naam iPhone. De huidige eisers willen een schadevergoeding en een verbod op het gebruik van de naam door Apple.

Met Apple's iCloud kan je Apple-producten, zoals iPhones, iPads en MacBooks, automatisch synchroniseren, zonder dat deze aangesloten hoeven te worden op een computer. iCloud zet een kopie van je data in de cloud, maar bewaart de bestanden ook op je harde schijf.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl