NOS NieuwsAangepast

Nederland 3 mag blijven

Het ziet er naar uit dat Nederland 3 blijft bestaan. Uit onderzoek van een adviesbureau in opdracht van de regering blijkt dat er bezuinigd kan worden met behoud van het derde net. In het regeerakkoord was afgesproken om Nederland 3 te schrappen, als de kwaliteit van de programma's door de bezuinigingen van 200 miljoen euro achteruit zou gaan. Maar dat is dus niet nodig, meent het bureau.

Toch kan Nederland 3 niet blijven zoals het nu is. Het net is gericht op een jongere doelgroep, maar het bureau adviseert om ruimte te maken voor regionaal nieuws. Dat zou aangeleverd moeten worden door de regionale omroepen.

Publieke omroep Over hoe het publieke bestel er verder uit moet komen te zien is nog onduidelijk. De coalitiepartijen zijn er nog niet uit hoe veel omroepen er uiteindelijk over mogen blijven. De VVD wil eigenlijk alleen de zes grootste omroepen houden. BNN, VARA en MAX zouden dan afvallen. Maar het CDA wil dat niet.

Over de bezuinigingen bij de Wereldomroep neemt het kabinet waarschijnlijk volgende week een beslissing. Er gaan stemmen op om het budget van de Wereldomroep te verlagen van 46 naar 10 miljoen euro.

Door: Arno

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl