Jongeren breken de tent af op Puerta del Sol

Het immense tentenkamp dat op het Puerta del Sol-plein in Madrid staat, wordt afgebroken. De demonstranten die sinds half mei actie voeren tegen de economische crisis in Spanje hebben dat besloten na een vier uur durende vergadering in de nacht van dinsdag op woensdag.

"Het kamp is een instrument en geen doel op zich", liet de harde kern na de vergadering weten. De demonstraties gaan de komende weken wel door.

De Spaanse actievoerders demonstreren tegen de hoge werkloosheid en het gebrek aan perspectief voor met name jongeren. Spanje heeft met 21,3 procent het hoogste werkloosheidscijfer van de Europese Unie. Voornamelijk jongeren en immigranten kunnen niet aan een baan komen. Volgens hen pakt de socialistische regering de economische crisis verkeerd aan.

Daklozen De protesten begonnen op 15 mei, in de aanloop naar de parlementsverkiezingen op 22 mei. De laatste weken namen de protesten al flink in omvang af. Waar eerst vele duizenden mensen op het plein kampeerden, zijn nu nog enkele tientallen over. Steeds meer daklozen profiteren van de aanwezigheid van het kamp door er hun eigen tentje op te zetten.

Ook in Barcelona is een tentenkamp opgezet, op het Plaza Cataluña. Daar wordt nog steeds gedebatteerd door de demonstranten of ze hun kamp moeten behouden.

Door: Ellen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl