NOS NieuwsAangepast

Verplicht gamen in Chinees strafkamp

Gevangenen in China worden verplicht urenlang te gamen om op die manier punten op te bouwen die de gevangenisbewakers weer kunnen verkopen. Dat zegt een voormalige gevangene van een Chinees strafkamp in de Britse krant The Guardian.

Uit de verhalen van ex-gevangenen blijkt dat ze in online games als World of Warcraft credits moeten opbouwen. Als ze een bepaald quota niet halen, worden ze mishandeld. Dat zegt Liu Dali, niet zijn echte naam, tegen de krant. "We moesten met onze handen in de lucht staan en vervolgens werden we met plastic pijpen geslagen. We bleven daarom spelen tot we bijna niets meer konden zien." Volgens Dali konden de bewakers zo'n 650 euro per dag verdienen. "Maar wij kregen het geld niet te zien." Volgens de Chinees waren er 300 gevangenen verplicht te gamen.

Gold farming

Overdag moest Dali stenen breken en autozetelhoezen in elkaar zetten. 's Nachts was hij bezig met het spelen van de computerspelletjes. Het opbouwen en verkopen van gamecredits staat bekend als 'gold farming' en is ontzettend populair in China. Miljoenen gamers van overal ter wereld betalen echt geld voor punten of bepaalde verworven virtuele voorwerpen, om zo levels van games over te slaan en sneller verder te komen in het spel. Volgens Dali vond 'gold farming' niet alleen plaats in de gevangenis waar hij zat, maar ook in veel strafkampen in het noord-oosten van het land.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl