NOS NieuwsAangepast

Wetsvoorstel Tennessee: geen onderwijs over homoseksualiteit

Groot voorpaginanieuws op de Amerikaanse nieuwssite Huffington Post: de senaat van de staat Tennessee heeft een wetsvoorstel goedgekeurd die het scholen verbiedt om kinderen onder de acht te onderwijzen over homoseksualiteit.

Tegenstanders noemen het de 'don't say gay bill'. Ze zeggen dat het oneerlijk is tegenover kinderen met homoseksuele ouders en dat er alleen maar meer gepest zal worden. Voorstanders zeggen dat de maatregel bedoeld is voor docenten om duidelijkheid te scheppen in mogelijk explosieve onderwerpen.

Voor 2012 wordt het voorstel waarschijnlijk niet behandeld. Als de wet wordt goedgekeurd, is Tennessee de eerste Amerikaanse staat met zo'n verbod. Een dergelijk voorstel werd in Washington in 2003 afgekeurd, in Californië gebeurde dat in 2005 en 2006. Volgens een wet in Louisiana mag er tijdens lessen in seksuele voorlichting geen materiaal gebruikt worden waarin homoseksualiteit voorkomt.

Voortplanting Ook volgens het wetsvoorstel in Tennessee mogen zogeheten middle schools, waar kinderen tussen de 9 en 13 op zitten, geen lesmateriaal aanbieden waarin homoseksualiteit voorkomt. Het mag alleen in lessen waarin het expliciet over voortplanting gaat en dan alleen aan kinderen die oud genoeg zijn.

Het is een aangepaste versie van het oorspronkelijke voorstel, daarin stond dat geen enkele school voor kinderen tot 13 les zou geven in een andere seksuele oriëntatie dan heteroseksualiteit. Maar omdat sommige Republikeinse senaatsleden zich daar ongemakkelijk bij voelden, werd het aangepast.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl