NOS NieuwsAangepast

PlayStation-netwerk weer gekraakt

Een paar dagen nadat Sony is begonnen met de herstart van het Playstation-netwerk, duikt er al een nieuw beveiligingsprobleem op. Computerdeskundigen melden op internet dat hackers het wachtwoord van argeloze PlayStation-gebruikers kunnen veranderen.

"PlayStation Network niet beschikbaar"... het begint een vertrouwde tekst te worden die ook nu weer op de site van het computerplatform te lezen is. De problemen zijn niet zo ernstig als de afgelopen weken, toen het hele PlayStation-netwerk niet te gebruiken was. Nu zijn alleen de pagina's afgesloten waarmee een playstationgebruiker zijn wachtwoord kan wijzigen, omdat hackers de wachtwoorden van gebruikers ook blijken te kunnen veranderen.

Zelfde hackers

Computerdeskundigen denken dat de hackers die de Playstation-problemen van nu veroorzaken dezelfde zijn als de hackers die vorige maand ondermeer de creditcardgegevens van miljoenen gebruikers wisten te bemachtigen. Want alleen met de gegevens die bij de eerste grote hack zijn gestolen (e-mailadres en geboortedatum), kunnen nu wachtwoorden worden veranderd.

Sony heeft nu het wijzigen van wachtwoorden voor alle Playstation-gebruikers tijdelijk onmogelijk gemaakt, zodat hackers geen kans meer maken. Hoe lang dit duurt is onduidelijk. Ondertussen kan er wel via het Playstation Network gegamed worden: de normale netwerkdiensten blijven gewoon draaien, ondanks het wachtwoordprobleem.

Door: Wouter

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl