NOS NieuwsAangepast

Kadhafi weer opgedoken op Libische tv

In een golfkarretje, tussen de puinhopen van zijn paleis: overal dook hij op om z'n zegje te doen. Bijna dagelijks verscheen hij op de Libische radio en tv sinds de onrust in zn land begon, maar al twee weken was niets meer van Muammar Kadhafi vernomen. Maar gisteren is hij weer op de Libische staatstelevisie verschenen.

De Libische zender liet beelden zien van een ontmoeting met stamoudsten in een hotel in de hoofdstad Tripoli. Kadhafi zei niets in de camera. Volgens de staatstelevisie zijn de opnames gisteren gemaakt. Op een scherm op de achtergrond was een talkshow te zien, de datum bovenin het scherm was de datum van gisteren.

Op 30 april werd Kadhafi's huis platgegooid, waarbij zijn jongste zoon en drie van zijn kleinkinderen omkwamen. Sindsdien werd niets meer van de Kolonel vernomen.

Ook op straat viel zijn afwezigheid op. "Het is gek dat hij afwezig is. Hij was niet op de begrafenis van zijn zoon, terwijl ik dacht dat hij daar toch wel zou komen", zei een eigenaar van een koffiezaak in Tripoli tegen The Guardian. Er gingen daarom geruchten dat Kadhafi bij de aanval was omgekomen.

De Libische premier al-Mahmoudi, die de laatste tijd het woord voert namens het regime, ontkent dat er iets vreemds is aan de afwezigheid van Kahdafi. "Hij heeft een zoon verloren en is aan het rouwen. Hij komt snel weer bij ons terug." De Libische staatstelevisie lijkt met de beelden de geruchten te willen ontkrachten.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl