NOS NieuwsAangepast

Wat nu met Michelle Martin?

De ex-vrouw van Marc Dutroux is niet welkom in Frankrijk, dus blijft Michelle Martin voorlopig zitten waar ze zit: in een gevangenis in België.

Martin wilde na haar vervroegde vrijlating intrekken in een klooster in Frankrijk. Alles was geregeld, alleen moest er nog toestemming komen van Frankrijk. Vanmorgen liet de Franse minister echter weten dat hij niet van plan is ja te zeggen op de vraag om Martin op te vangen.

De officiële aanvraag van België is echter nog niet aangekomen bij de Franse justitie. Een formeel antwoord wordt binnen twee weken verwacht. Hoe het nu verder moet is niet duidelijk. Martin zit voorlopig vast en als Frankrijk haar niet toelaat, is het voorstel niet uitvoerbaar.

"Als zal blijken dat Frankrijk effectief niet op ons verzoek wil ingaan, zullen we nog moeten bekijken wat er in dat geval moet gebeuren. Maar zeker is alvast dat ze niet zomaar vrijgelaten kan worden", aldus Claude Michaux, procureur-generaal van Bergen, in De Standaard.

Michelle Martin is de ex-vrouw van Marc Dutroux. Ze kreeg 30 jaar gevangenisstraf voor medeplichtigheid aan de kindermoorden. Vanwege goed gedrag mag ze nu al worden vrijgelaten.

Door: Kim

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl