NOS NieuwsAangepast

Wills & Kate getrouwd

In Westminster Abbey in Londen zijn prins William en Kate Middleton getrouwd. Tijdens de plechtigheid gaven ze elkaar kort na het begin van de dienst het jawoord. Rond 12 uur wist de wereld dan eindelijk hoe de trouwjurk van Kate eruitziet en wie de ontwerpster is. Ze draagt een witte jurk van zijde, kant en satijn. De ontwerpster is Sarah Burton van modehuis Alexander McQueen. Volgens het koninklijk huis "belichaamt de jurk het tijdloze Britse vakmanschap door getalenteerde en kundige handwerklieden vanuit het hele land samen te laten werken".

Wil je het huwelijk op een andere manier volgen? Kijk dan eens op Queen_UK. Het is dan weliswaar het nep-twitteraccount van The Queen, de Britse koningin Elizabeth II, maar de tweets geven wel een andere kijk op het huwelijk. Een voorbeeld: "Royal iPhone to silent."

Mediaspektakel

In Groot-Brittannië gaat het vandaag maar over één ding: The Royal Wedding. En niet alleen bij de Britten belooft het een mediaspektakel te worden. Wereldwijd worden zo'n 2 miljard televisiekijkers verwacht voor het huwelijk van prins William en Kate Middleton.

In de Britse hoofdstad zijn ze al lang bezig met de voorbereidingen. En wie een goed plekje in Londen wilde hebben moest er op tijd bij zijn. Tussen de 3.000 en 5.000 mensen waren 's nachts al langs de route van Westminster Abbey naar Buckingham Palace te vinden. Deze fans werden gisteren nog beloond met een bezoek van prins William. Hij nam daarbij uitgebreid de tijd om handjes te schudden en te poseren voor foto's. Volgens de Britse media worden er op het hoogtepunt rond de 600.000 bezoekers verwacht.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl