Aangepast

Actrice Olivia Lonsdale 'haalt even haar award op' in Milaan

Olivia Lonsdale is echt niet alleen dat meisje uit de clip van Drank en Drugs. Veel mensen kennen haar van de scène met de uitlaat en de boomstronk, maar ze heeft inmiddels vijf films op haar naam staan. En haar rol in Silk Road - de laatste - leverde bij het filmfestival in Milaan een nominatie op voor beste actrice. En die kopte ze dus binnen.

Hoewel een rol in een film anders doet vermoeden, noemt ze zichzelf geen actrice. "Ik reis veel en zie verder wel wat ik doe. Misschien weer acteren. Of ik maak zelf een keer een film."

Die relaxte houding lijkt typisch Olivia. Ook voor de award-uitreiking is ze totaal niet gespannen en ze heeft zich niet echt voorbereid op een speech. "Ik voel de sfeer in de zaal aan en zie wel wat ik ga zeggen. Eigenlijk weet ik niet eens echt welke prijs ik ga ophalen."

Beeld uit Silk Road

De tv-film Silk Road - die ook als film genomineerd is voor een Italiaanse prijs - gaat over het darkweb. Olivia speelt de rol van Daphne die verliefd wordt op haar buurjongen, die handig - maar illegaal - online bakken met geld verdient.

In de voorbereiding sprak Olivia met hackers om het allemaal zo echt mogelijk te laten lijken. Olivia: "Sommige woorden die ik moest gebruiken begreep ik niet helemaal, maar dat maakt eigenlijk niet uit als je het overtuigend brengt."

Deel artikel: