NOS op 3 tech podcast: politie wil datawetenschappers 'vangen'

De politie gaat samenwerken met wetenschappers om meer informatie uit smartphones en computers van verdachten te kunnen halen. Dat project heet Politielab. Drie promovendi van de Universiteit van Amsterdam gaan daarvoor hun promotieonderzoek doen bij de politie.

Wie zoeken ze? En wat hopen ze te gaan vinden? We praten erover met Theo van der Plas (de enige die ooit gewapend bij ons aanschoof), programmadirecteur digitalisering en cybercrime van de politie.

Snode plannen van Spotify?

Een slim horloge, speaker of bril van Spotify? Het bedrijf lijkt de ambitie te hebben om zelf hardwareproducten te gaan ontwikkelen. We weten er nog niet veel over: afgelopen maandag zette het bedrijf twee vacatures online; eentje is inmiddels weer verwijderd. Techredacteur Nando Kasteleijn speculeert over deze mysterieuze zet.

Google's digi-bieb

Google werkte jarenlang aan de grootste digitale bibliotheek ter wereld, Google Books. Maar nu, na vijftien jaar, is het project gestopt. Doei moeite, doei 25 miljoen boeken? NOS op 3-redacteur Tim van Steenbergen kan het niet geloven en probeert het te ontrafelen: hoe dan?

Deel artikel: