Aangepast

YouTuber Nienke is een BN'er, maar niet in Nederland

Nienke Helthuis (19) is een bekende Nederlander in het grootste land van Zuid-Amerika. Bijna al haar fans wonen in Brazilië en dus vliegt ze naar São Paulo om ze daar te ontmoeten.

Ze maakt YouTube-video's waarin ze probeert een andere taal te spreken. "Het was vooral nieuwsgierigheid naar andere talen. Ik had al gezien dat andere mensen Nederlands of Frans probeerden te praten en daar ben ik toen ook mee begonnen. Eerst Frans en daarna Portugees", vertelt Nienke.

Een van haar video's werd opgepikt, gepost op een Braziliaanse Facebookpagina en ging viral. De video is daar inmiddels meer dan 20 miljoen keer bekeken.

Dat had ze zelf niet door, totdat ze getagd werd in de video. "Op hetzelfde moment kreeg ik een tweet van iemand met een screenshot dat mijn video meer dan een miljoen keer bekeken was. Zoveel views had ik nog nooit gehad."

Omdat haar populariteit groeide in Brazilië werd ze door een bureau benaderd of ze naar São Paulo wilde komen om haar fans te ontmoeten. "Dat wilde ik wel", vertelt Nienke. "Ik had alleen niet verwacht dat het ook echt zou doorgaan." Maar dat ging het dus wel en nu vliegt ze op 10 april naar Brazilië.

Ze blijft zeven dagen in Brazilië, en die zitten goed volgeboekt. Ze heeft een aantal fotoshoots, gaat langs bij een talkshow en heeft natuurlijk een meet & greet met haar fans. "Verder word ik rondgeleid in São Paulo om daar de mooiste plekken te zien."

Dat Nienke geliefd is bij haar fans blijkt ook wel uit de ticketverkoop. Er waren een paar honderd tickets beschikbaar om haar te ontmoeten. Binnen 30 minuten waren die allemaal uitverkocht, meldt Tubantia.

Bij 100.000 abonnees krijg je van YouTube een oorkonde. Nienke heeft er inmiddels 529.000.

Op YouTube is ze nu zo populair dat ze er haar werk van heeft gemaakt. In oktober had ze nog 25.000 abonnees, nu zijn dat er meer dan 529.000. "Het is wel hard werken en best druk, maar ontzettend leuk", vertelt Nienke enthousiast.

Ze moet nog wel even oefenen voordat ze naar Brazilië gaat, want 'groetjes uit Almelo' is voor nu nog even te moeilijk voor haar.

Deel artikel: