Germaine de Randamie
Aangepast

Gaat Germaine geschiedenis schrijven? 'Ik ben bereid alles stuk te slaan'

Je zal maar Germaine de Randamie heten. Dan is dit wat je ongeveer te wachten staat:

Holly Holm (rechts)

Germaine is freefighter en neemt het zaterdag 11 februari op tegen de Amerikaanse Holly Holm. Die op de foto rechts ja, met dat hoge been. En er staat nogal wat op het spel. Als de 32-jarige Utrechtse wint is ze de wereldkampioen Ultimate Fighting in de categorie vederlichtgewichten. Het zou voor het eerst zijn dat een Nederlandse dat presteert.

Hoog been of niet, Germaine heeft er ongelooflijk veel zin in en kent geen enkele angst. We volgden haar tijdens haar laatste training, voordat ze op het vliegtuig stapt naar New York, waar de wedstrijd plaatsvindt.

"Er wordt geschiedenis geschreven. Ik had dit niet durven dromen", zegt Germaine. "Het gevecht, de steun die ik krijg vanuit Nederland is onbeschrijfelijk. Die steun zorgt ervoor dat als ik er straks in de vierde of vijfde ronde doorheen zit, ik denk: er is een heel land dat op mijn rekent. Ik moet door, ik moet knallen."

Nederland is volgens Germaine een onderschat vechtsportland. Dat wil ze veranderen. "Ik ga ons op de kaart zetten, ik ga winnen. Ik wil het meer dan wie dan ook. Ik ben bereid om alles stuk te slaan."

Haar tegenstander kan haar borst dus nat maken. Al wil ze Holly Holm ook niet onderschatten. "Holly is lastig, omdat ze niet wil vechten. Ze ontwijkt het gevecht, daar is ze ontzettend goed in. En ik wil vechten, maar al te graag. Dat is het enige punt waarop ik moet letten. Dat ik niet te gretig ben."

Deel artikel: