Aangepast

Immigrant verdrinkt in Venetië, niemand greep in

Terwijl de 22-jarige Gambiaanse immigrant Pateh Sabally verdronk in het grootste kanaal van Venetië, sprong niemand in het water om hem te redden. Mensen filmden hoe hij langzaam verdronk.

De immigrant zou zelfmoord willen plegen door in het water te springen. Er werden wel reddingsboeien naar hem gegooid, maar hij greep ze niet. In een filmpje dat op YouTube staat roept iemand om boeien naar de verdrinkende man te gooien.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Het Canal Grande is het belangrijkste en grootste kanaal in Venetië en is een grote trekpleister in de stad. Er stonden veel toeristen langs de kant die zagen dat de man verdronk.

Hij is dom. Hij wil dood.

Omstander

Mensen langs de kant riepen onder meer: "Hij is dom. Hij wil dood". Uiteindelijk werd Pateh door de politie dood uit het water gehaald.

"Op het lichaam van de verdronken jongen vond de politie nog wel zijn verblijfsvergunning", zegt correspondent Rop Zoutberg. "Zijn rugzak had hij op het treinstation achtergelaten."

Weinig ophef

Ondanks de schokkende beelden die Italiaanse media hebben verspreid is er weinig ophef in Italië, zegt Zoutberg. "Hoewel nagenoeg alle media berichtten over het verdrinken van de migrant, bleven politieke reacties uit." De politie is een onderzoek gestart naar de dood van de immigrant.

Het hoofd van de Italiaanse reddingsbrigade zei in Italiaanse media dat de dood van de man voorkomen had kunnen worden. "Ik wil niemand de schuld geven, maar er kon meer worden gedaan om hem te redden."

Deel artikel: