Aangepast

'Lieve Marokkaan' vindt iPhone op straat en maakt dit filmpje

Het zal je maar overkomen: gezellig avondje stappen, telefoon weg. En je zou zweren dat je 'm in je zak had zitten. Het overkwam de Groningse Sabina Kram. Toen ze de telefoon terugkreeg van de politie, bleek de vinder een heel leuk videoberichtje voor haar achter te hebben gelaten.

Tobias Stamhuis komt met een vriend net uit de kroeg als hij een telefoonhoesje op de grond ziet liggen. "Ik gaf er een trap tegenaan, en toen zat er een telefoon in", vertelt Tobias. "Toen had ik ineens een supermooie telefoon in mijn handen. Wat moest ik daar nou mee?" De code wist hij niet, maar voor hij 'm aan de dichtstbijzijnde agent geeft, besluiten vriend Leon en hij een vrolijke boodschap voor de eigenaar achter te laten.

Slappe lach

Volledig in slappe lach vragen Tobias en Leon of de eigenaar de telefoon terug wil of dat ie 'm moet verkopen. "Ik ben een hele lieve Marokkaan", voegt hij schaterlachend toe. "De allerliefste Marokkaan. Ik ga 'm nu aan een politieagent geven."

Waarom Tobias de nadruk legt op dat hij Marokkaan is? "Ja, het mag ook wel een keer gezegd worden dat er lieve Marokkanen zijn. Met een beetje zelfspot natuurlijk. Ik ben half Marokkaans en ik wilde een keer de andere kant van Marokkanen laten zien. Je ziet niet altijd de leukste beelden voorbij komen."

Stroopwafels, couscous en een cadeaubon

Volledig onverwachts krijgt Sabina haar iPhone diezelfde nacht nog terug. "Ik wist niet of ik de telefoon verloren had, of dat ik beroofd was", vertelt ze. Er was net een vechtpartij geweest, dus er waren wat agenten in de buurt. Ik wilde weten of er een algemeen gevonden-voorwerpen-punt was of zoiets." Op dat moment vraagt de agent wat voor telefoon het is, wat voor hoesje hij heeft en wat de code is. "En voor ik het weet haalt hij de telefoon uit zijn broekzak. En hij zei dat ik even het filmpje moest bekijken."

Sabina plaatst het filmpje op Facebook. Daar is ie inmiddels al tienduizenden keren bekeken. En Tobias heeft ze teruggevonden. Samen dronken ze gezellig een kop koffie in een koffietent vanmiddag. "Ik zit nu naast haar", lacht Tobias. "Ik heb een pak stroopwafels, couscous en een cadeaukaart van haar gekregen." Sabina is blij: "Ik heb net een zoontje van 8 weken. Alle foto's staan erop, elke glimlach. Ze staan ook wel in de cloud, maar dit is toch het mooiste?"

Deel artikel: