Chris Brown versus Soulja Boy
Aangepast

Soulja Boy versus Chris Brown: van beef tot beat down

Herrie in hiphopland. Rapper Soulja Boy, bekend van de hit Crank that, en zanger Chris Brown, die twee jaar geleden nog een grote hit had met Fun, hebben ruzie met elkaar. Die ruzie is nu zo groot aan het worden, dat ze hebben afgesproken om binnenkort met elkaar op de vuist te gaan. En ook andere artiesten bemoeien zich ermee.

De beef begon met Soulja die een 'heart eyes' emoji plaatste onder een foto van de ex van Chris, Karrueche Tran, een Amerikaans model en actrice. De beledigingen vlogen over en weer en toen Soulja Boy het dochtertje van Chris bij de ruzie betrok, werd de kans op vrede nog kleiner. In een tweet (die inmiddels is verwijderd) zei Soulja namelijk dat hij aan het chillen was met het dochtertje en haar moeder, een andere ex van Chris.

Bokoesam

"Ik ben vader en ik zou ook boos worden als iemand mijn zoontje bij een ruzie zou betrekken", reageert de Nederlandse rapper Bokoesam als we hem bellen. Je kent hem waarschijnlijk van hits als Investeren in de liefde en No go zone en hij volgt de ruzie op de voet.

Toch moeten we de ruzie volgens hem niet al te serieus nemen. "Het is gewoon entertainment, dit is Soulja Boy z'n ding. Hij weet precies hoe social media werkt en wat mensen op internet willen zien. Hij zit wel vaker artiesten uit te dagen op social media om aandacht te krijgen en relevant te blijven. Hits scoort-ie namelijk niet meer."

En die aandacht is ook voor Chris Brown wel fijn, denkt Bokoesam. "Want deze ruzie zorgt ervoor dat zowel Soulja Boy als Chris Brown populairder wordt op social media en dat betekent meer inkomsten. Al zal Chris ook wel echt boos zijn, want hij staat erom bekend dat-ie snel agressief is."

Wanneer de boksmatch precies is, is nog onbekend. Volgens de laatste geruchten wordt-ie op 28 januari gehouden, waarschijnlijk in Las Vegas. "Ik hoop echt dat dat gevecht er komt", zegt Bokoesam. "Het zou echt een afgang zijn als ze het gevecht cancelen, iedereen heeft het erover."

Wie er volgens hem gaat winnen? "Sowieso Chris Brown. Hij is atletisch en traint keihard, omdat-ie topfit moet zijn voor zijn dansshows tijdens zijn tournees."

Amerikaanse celebs hebben inmiddels ook hun verwachting uitgesproken. Zo zet rapper 50 Cent zijn geld op Chris Brown en bokser Floyd Mayweather op Soulja Boy. In totaal zou 't gaan om 200.000 dollar, dat uiteindelijk naar een goed doel moet gaan.

Deel artikel: