ISIS Housewives
Aangepast

'Welke outfit moet ik aan naar de onthoofding?'

Een vrouw die jaloers is op een andere vrouw omdat ze hetzelfde bomvest heeft. En een vrouw die twijfelt over wat ze aan moet naar een onthoofding. Gewoon wat voorbeelden uit een nieuwe BBC-sketch The real housewives of ISIS, waarin vrouwen worden bespot die zich bij Islamitische Staat hebben aangesloten. En die vorm van satire valt lang niet bij iedereen in de smaak.

Een van de IS-vrouwen is jaloers op de ander vanwege hetzelfde bomvest

The real housewives of ISIS is een parodie op de Amerikaanse The real housewives-series, die een kijkje geven in het leven van rijke huisvrouwen in onder meer Miami, New Jersey en New York. De sketch is onderdeel van het programma Revolting, waarin op een grappig bedoelde manier naar actuele gebeurtenissen wordt gekeken. Een soort Britse Koefnoen dus.

In de parodie worden vier Britse moslimvrouwen gevolgd die het Verenigd Koninkrijk hebben verlaten om zich aan te sluiten bij IS in Syrië. Sinds de sketch afgelopen dinsdag op Facebook kwam, is hij al 15 miljoen keer bekeken en werd hij massaal gedeeld. En toen werd weer eens duidelijk dat over smaak te twisten valt.

Sommige mensen vinden dat je geen grappen kan maken over het leed van onderdrukte vrouwen in IS-gebied. Ze zijn bang dat mensen door de grappen vergeten hoe erg de situatie is in gebieden waar IS vecht. En ze vinden dat de sketch het stereotype versterkt van de islam als vrouwonvriendelijke religie.

Anderen zijn juist positief over de sketch. Zij vinden humor een goede manier om aandacht te vragen voor een belangrijk onderwerp als IS en zien het niet als een belediging voor moslims.

Oordeel hieronder zelf of je The real housewives of ISIS vindt kunnen of niet.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel: