Tosti zal niet in het Glazen Huis te zien zijn.
Aangepast

Mispoes: geen Poes in het Glazen Huis

Domien en Frank zullen het toch met zijn tweeën moeten doen in het Glazen Huis. Er is namelijk voortijdig afscheid genomen van de derde bewoner: Poes. De poes is geadopteerd door een gezin uit Apeldoorn.

De dj's wilden de poes - die sinds april in het asiel zat - een nieuw thuis bezorgen door haar in het Huis op te nemen. Dat is nu dus al gelukt.

Kritiek

Niet iedereen was enthousiast over het idee om een kat op te nemen in het Glazen Huis. De Dierenbescherming liet gisteren al weten in gesprek te gaan met 3FM. Volgens hen is het risico op stress te groot bij een evenement als Serious Request.

"Door de kritiek hebben veel mensen zich gemeld die de kat wilden adopteren", vertelt Anneke de Vries van 3FM. "Dit was de beste oplossing, want we gaan haar niet in het asiel laten zitten om hem dan in het Glazen Huis te halen. Nu zit ze met Kerst bij een warm gezin en kan ze het via de tv volgen."

Hoewel Domien z'n gezelschap moet missen, is hij er niet heel erg verdrietig over.

Er komt geen nieuwe poes in het Glazen Huis. "Alle aandacht en energie gaat nu uit naar de voorbereiding van Serious Request", zegt De Vries. En wie weet was het gewoon een pr-stunt.

Op 18 december start Serious Request. Dit jaar wordt er geld opgehaald om kinderen met een longontsteking te helpen.

Deel artikel: