Niet drie, maar twee dj's en een poes dit jaar in het Glazen Huis
Aangepast

Twee dj's in plaats van drie maakt Serious Request zwaarder

Weinig en kort slapen, niet eten en toch veel radio maken. Voor 3FM-dj’s Frank van der Lende en Domien Verschuuren wordt Serious Request een intensieve week. Zeker omdat er normaliter drie dj's in het Glazen Huis zitten. Omdat 3FM wil dat er meer dj's het land in gaan, moeten ze het nu met z'n tweeën doen. En een poes.

“Ze kunnen allebei niet lang slapen, anders moet de ene dj te lang geconcentreerd zijn. Ze zullen een compromis moeten sluiten”, zegt fysioloog Albert Smit. “Ik gok dat ze beiden maximaal zes uur kunnen slapen. De vermoeidheid zal zich opstapelen gedurende de week en mogelijk resulteren in een slaaptekort.”

De dj’s krijgen te weinig suikers binnen, dat effect gaat hebben op hun concentratie. “Het zal moeilijker worden om aandachtig te werken en snel informatie te verwerken”, zegt Smit. “Ook kunnen ze aan het eind van de week emotioneler zijn dan normaal, door te weinig slaap.”

Powernappen

Volgens Smit is een powernap tussen de middag een manier om het slaaptekort iets in te dammen. “Het zou goed zijn als ze een vast ritueel hebben voordat zij naar bed gaan. Daardoor val je sneller in slaap”, vertelt Smit. “Dat kan de volgorde zijn waarin je dingen doet, bijvoorbeeld douchen en tandenpoetsen. Ook schijnt het nemen van een korte, warme douche het (langer) slapen te bevorderen.”

En de poes? Die mag eten, drinken en slapen wanneer ze wil. Ze komt uit een asiel in de buurt van Breda.

Deel artikel: