WhatsApp-logo op een smartphone
Aangepast

'Ook Whatsapp krijgt verhalenfunctie à la Snapchat'

Korte statusvideo's toevoegen aan een dagelijks verhaal. We kennen het al van Snapchat en dat kan waarschijnlijk straks ook via WhatsApp, schrijft website Mashable.

In de code van de laatste publieke testversie van WhatsApp is deze, nog niet bestaande, functie ontdekt. Hij heet Status, en er wordt momenteel mee getest. Net als bij Snapchat kun je kiezen wie de video's ziet en verdwijnen ze 24 uur na het uploaden weer.

De Status-functie doet sterk denken aan een optie die kort geleden op een ander belangrijk platform werd geïntroduceerd: met Instagram Stories is het sinds twee maanden mogelijk om bepaalde foto's 24 uur lang naast je gewone feed te laten zien.

Ook kunnen WhatsApp-gebruikers sinds kort op hun foto's tekenen en emoji's toevoegen - ook dit zijn functies die bekend zijn van Snapchat.

Dit is de zoveelste poging van Facebook om Snapchat te kopiëren

Techredacteur Nando Kasteleijn

Volgens techredacteur Nando Kasteleijn is het de zoveelste poging van sociale mediaplatforms om elkaar te kopiëren. "Facebook, dat eigenaar is van zowel Instagram als WhatsApp, heeft de aanval geopend op Snapchat. Want Snapchat groeit nog steeds en haalt veel tieners binnen, terwijl Facebook die juist ziet weglopen."

Het feit dat ermee getest wordt, wil overigens niet zeggen dat de functie ook in de 'echte' app beschikbaar wordt - en wanneer dit zou gebeuren. In 2013 probeerde Facebook nog om Snapchat in te lijven, maar het bod van 3 miljard dollar werd afgewezen.

Deel artikel: