Aangepast

#NastyWoman: van belediging tot geuzennaam

Wat Trump waarschijnlijk bedoelde als belediging, werd een geuzennaam voor zijn tegenstander. Tijdens het verkiezingsdebat van afgelopen woensdag suggereerde Clinton dat Trump aan belastingontduiking deed. Trump reageerde door Clinton een 'nasty woman' te noemen.

Eerst werd er door Hillary-stemmers verontwaardigd gereageerd op de uitspraak, maar later gingen ze ermee aan de haal. Een 'nasty woman' zijn, is iets om trots op de zijn, vinden veel vrouwelijke Democraten nu. Dat uiten ze ook op Twitter, onder de hashtag #ImANastyWoman.

Veel vrouwen associëren het zijn van een 'nasty woman' met het hebben van zelfstandigheid, een baan, en een eigen mening. In The Guardian schrijft Arwa Mahdawi een satirisch stuk over. "Het internet zit er vol mee. Ze hebben meningen. Ze uiten die meningen. Die vrouwen, ze zijn overal."

Inmiddels is de #NastyWoman-merchandise niet aan te slepen. Zo is er al een NastyWoman-cocktail, een parfum en kun je een T-shirt kopen bij gezondheidsinstantie Planned Parenthood, waarmee je geld aan de organisatie doneert. Een Poolse pro-choice organisatie maakte een poster met de tekst: "Nasty Woman Vote".

Iemand die ook profiteert van de Nasty-beweging, is Janet Jackson. In 1986 maakte zij het nummer Nasty, dat nu door de uitspraak weer massaal beluisterd wordt.

En Hillary zelf? Tijdens het debat reageerde ze niet op Trumps uitspraak. Maar na het debat schreef ze het volgende op Twitter:

Deel artikel: