dj Maceo Plex draait onder de belangrijkste kunstschatten van ons land
Aangepast

Rijksmuseum maakt dj-debuut op Amsterdam Dance Event

Het is een van de meest bijzondere optredens van Amsterdam Dance Event: een set van dj Maceo Plex onder het Rijksmuseum. Het is de eerste keer dat het museum feestgangers toelaat onder hun kunstschatten.

Meer dan 60.000 mensen gaven zich op voor dit gratis optreden. Zij kregen pas twee dagen geleden te horen of ze een van de weinige plekken hadden gekregen. Er mochten maar 2000 bezoekers toegelaten worden in de fietstunnel.

'Eenmalige kans'

“De een na de ander zei in de groepsapp dat ze de kaarten niet hadden”, vertelt Sally. “Toen kon ik zeggen: ik heb ze wel! Ik was megablij, want we wilden hem dit jaar sowieso nog een keer zien. En dan ook nog in het Rijksmuseum, supervet.”

“Ik was heel blij toen ik hoorde dat ik was ingeloot. Mijn vriendin sliep al en de volgende ochtend kon ik niet wachten om haar wakker te schudden om het haar te vertellen," vertelt Pieter. “Dit is een eenmalige kans om onder het Rijks, waar ik normaal panfluiten, violen en orgels hoor, naar een dj te luisteren. Dit is meer mijn muziekstijl.”

Wel gaat het gerucht dat een groot deel van de kaarten helemaal niet is verloot, maar uitgedeeld is aan relaties. In de rij blijken inderdaad veel op een andere manier kaarten te hebben. “Ik heb het via via kunnen regelen,” vertelt Rick. “Ik ben uiteraard blij: ik fiets hier elke dag onderdoor. Dus ik dacht: een feestje erbij pakken, kan ook wel.”

Deel artikel: