Jon Tarifa

Jon uit Nederland zwaait Obama uit met eigen liedje

Jon Tarifa uit Den Haag zat een beetje te computeren op kantoor, toen-ie begin deze week die ene droomfoto toegestuurd kreeg van een vriend. Het was een screenshot van Obama's dochter die een tribute-video aan haar vader had gedeeld op Facebook. In die video wordt Jons liedje Don't go gebruikt, maar nog mooier: hij is nu al 14 miljoen keer bekeken.

De beelden van Obama en de songtekst bleken een perfecte match te zijn.

Jon

Jon kan het amper geloven. "Ik ben nog steeds in shock", vertelt-ie. "Ik ben al sinds 2001 serieus bezig met muziek maken en op een of andere manier heeft die muziek nu dus het Witte Huis bereikt. Wie had dat ooit gedacht?"

Het succesverhaal begon drie weken geleden, op 20 september om precies te zijn. "Ik bracht toen mijn single uit en riep iedereen op om het liedje zoveel mogelijk te delen met een persoonlijke video. Het gaat namelijk over het delen van liefde, of dat nou met je moeder is of met je kat." Normaal maakt Jon zijn eigen clips, maar op deze manier hoopte hij dat meer mensen het liedje zouden oppikken. En dat de song langer populair zou blijven.

Dat werkte dus. "De eerste dagen deden maar een paar mensen het, maar toen ontdekte Spiros Lena het lied. Hij edit video's voor een Albanees mediabedrijf en moest gelijk denken aan Obama die stopt als president. Hij zette voor de grap het liedje onder wat beelden van Obama en ze bleken een perfecte match te zijn met de songtekst."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Toen ging het snel. De volgende dag was de video al een half miljoen keer bekeken en voor Jon het wist stond z'n lied dus op de timeline van Obama's dochters. Verschillende radioshows en tv-programma's wilden hem in de uitzending hebben. "Ik heb zelfs in India, Cuba en Mexico het nieuws gehaald en ik krijg positieve reacties van mensen uit de VS, terwijl ik ze niet eens ken."

Mijn agenda loopt nog niet vol met boekingen.

Jon

Of Jon nu van dit moment wil profiteren? "Beroemd zijn is niet mijn doel. Natuurlijk zou het mooi zijn als ik nu doorbreek en uiteindelijk alleen met muziek mijn brood kan verdienen. Maar mijn agenda loopt nog niet vol met boekingen."

Over zijn toekomst kan Jon daarom kort zijn. "Ik ga binnenkort eerst met Spiros afspreken. De timing was goed om dit lied uit te brengen, aangezien Obama aan het afzwaaien is. Maar als Spiros niet op zijn geniale idee was gekomen, was ik nooit viral gegaan."

Deel artikel: